Home

Aanbod

Eliane savels

Contact

Therapie

Zingeving en
groei

Energetisch
werk

Aroma-
therapie

Werken met
paarden

Individueel

Relatietherapie

Familie-
opstellingen

“Dat de ene mens van de andere moet houden, dat is misschien wel de moeilijkste taak die ons is toevertrouwd, de ultieme taak, het werk waarvoor al het andere werk slechts een voorbereiding is.” — Rainer Maria Rilke

Soms zit je relatie in de knoop en krijg je die met zijn tweeën niet meer zelf ontward. Dan kan het zinvol zijn om in relatietherapie te gaan.

Mijn uitgangspunt voor relatietherapie is dat de communicatie in de relatie gestoord is. Als therapeut is mijn rol die van vertaler. Ik help de communicatie uit te filteren en nieuwe aanknopingspunten te vinden. Op een onpartijdige manier ga ik op zoek naar de gemeenschappelijke stukken tussen beide partners, de elementen waar verbinding zit en de plekken waar er haperingen zitten. We gaan op zoek naar wat jullie in elkaar blijft boeien, wat jullie indertijd heeft aangesproken om een stel te vormen, hoe jullie zover geraakt zijn als je nu staat,… Communicatie over de communicatie is de rode draad.

Aanpak en tijdsduur

Relatietherapie verloopt altijd in sessies met beide partners samen. In een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken we wat jullie vraag is en of we met elkaar in zee kunnen gaan voor een begeleidingstraject. Beslissen jullie als koppel om verder te gaan, dan stellen we samen een trajectomschrijving op van waar jullie naartoe willen.

Hoe snel jullie klaarheid krijgen in de relatie, hangt van jullie zelf af. Na elke sessie krijg je opdrachten mee om in de tussentijd bewust mee te werken. Dit kan variëren van doe-opdrachten tot observatieopdrachten.

Het tijdsinterval tussen twee sessies is gewoonlijk drie weken (behalve in acute crisisgevallen). Jullie behouden altijd de vrijheid om samen te beslissen wanneer je het traject wilt afronden.

Duur: 1,5 uur per sessie
Prijs: 80 euro

Eliane Savels